Facebook Feed

Facebook Feed

150 150 CIDB IBS

5 days ago

Jom IBS

Jom sertai kursus IBS DESIGN !!!

Contact Person : Mrs Effa / Mr shaharil
(03-92815910)

Email: info@cidbibs.com.my/
effa@cidbibs.com.my/
shaharil@cidbibs.com.my

#jomibs
... See MoreSee Less

View on Facebook

5 days ago

Jom IBS

Pada 11 Feb 2020 - Semakan CIS24 : 2018 IBS Manufacturer & Product Assesstment & Certificate (IMPACT) @ Mybim Centre ... See MoreSee Less

View on Facebook

3 weeks ago

Jom IBS

Jom register sekarang!

Posted @withregram โ€ข @evolusibina Siri ke-6! Sesi Seminar Sembang IBS 2020. .
๐Ÿ“† Tarikh: 19 Februari 2020 (Rabu)
โณ Masa: 9.00 pagi - 1.00 petang
๐Ÿ“ Tempat: Galeri Komponen Pusat IBS CIDB, Cheras KL
๐Ÿ’ผ Anjuran: CIDB IBS @jomibs ๐ŸŒŸ Mata: 10 CCD CIDB
๐Ÿ”ฅ Daftar: www.evolusibina.com/ibs ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ .
Kenapa je nak kena hadir?
โœ… Anda dapat saling bertemu & bertukar PENGALAMAN dikalangan para penggiat industri IBS
โœ… Boleh belajar TIPS & learn from experience untuk dijadikan panduan & tidak mengulangi kesilapan orang lain
โœ… Banyak peluang-peluang FUNDING dari pelbagai agensi yang serius nak bantu bisnes IBS anda
โœ… Boleh merasai KEUNIKAN produk-produk IBS di dalam galeri pameran. Dari formwork ke floor system, dari wall panel ke modular construction.

#evolusibina #malaysia #construction #cidb #cidbmalaysia #kursuscidb #ibs #modularconstruction #businessnetworking #kualalumpur #shahalam #selangor #johor #kontraktor #seminar #construction #engineering #jurutera #engineer #perak #melaka #negerisembilan #pahang #kedah #pulaupinang #terengganu #kelantan #sabah #sarawak #smebank #jomibs
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 weeks ago

Jom IBS

Nak masuk tender gomen & swasta pun susah sebab dah banyak yang perlukan kaedah IBS. So how?

.
Takkan nak duduk diam mengenang nasib je? Siapa yang boleh bantu? Apa langkah pertama nak buat ni?

.
Client pun nak rumah cepat siap. Tapi kapasiti masih lagi boleh buat cara lama je. Projek lambat siap, banyak projek baru nak masuk, tapi tak mampu nak buat semua. Melepas.

.
Semakin hari, semakin banyak syarikat yang dah mula tahu gunakan kaedah IBS, dapat masuk tender. Syarikat anda?

.
Dah tahu IBS, tapi tak tahu nak mulakan langkah pertama? Modal tak ada. Tak tahu cara. Takut rugi. Takut dengan kemungkinan yang negatif. Itu normal.

.
IBS tu apa? Kenapa macam aku sorang je yang tak tahu?

.
Dah tahu cara tapi asyik tak menjadi? Perlukan mentor yang sebenar?

.
Kini peluang didepan mata. Tinggal klik & semuanya dihujung jari. Inilah masanya!

.
๐Ÿ“ฃ Masa untuk luaskan potensi bisnes anda dalam bidang IBS!

.
Siri ke-6! Sesi Seminar Sembang IBS 2020.

.
๐Ÿ“† Tarikh: 19 Februari 2020 (Rabu)
โณ Masa: 9.00 pagi - 1.00 petang
๐Ÿ“ Tempat: Galeri Komponen Pusat IBS CIDB, Cheras KL
๐Ÿ’ผ Anjuran: CIDB IBS Jom IBS
๐ŸŒŸ Mata: 10 CCD CIDB
๐Ÿ”ฅ Daftar: www.evolusibina.com/ibs ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ

.
Kenapa je nak kena hadir?
โœ… Anda dapat saling bertemu & bertukar PENGALAMAN dikalangan para penggiat industri IBS
โœ… Boleh belajar TIPS & learn from experience untuk dijadikan panduan & tidak mengulangi kesilapan orang lain
โœ… Banyak peluang-peluang FUNDING dari pelbagai agensi yang serius nak bantu bisnes IBS anda
โœ… Boleh merasai KEUNIKAN produk-produk IBS di dalam galeri pameran. Dari formwork ke floor system, dari wall panel ke modular construction.

.
๐ŸŽค Siapa je speaker nya?
Banyak. Ajiya bercakap tentang betapa mudahnya pemasangan produk IBS mereka. Estern Pretech bercakap tentang modularity, angkut sebiji tandas terus siap pasang macam lego. UAC dah tunjukkan produk IBS yang sangat la mudah digunakan, serius! dan banyak lagi.

.
๐Ÿ’ฐ Yang funding agensi tu?
Ya. SIRIM ada grant untuk IBS manufacturer yang betul nak go serius dalam bisnes IBS. MTDC bagi full support untuk syarikat yang serius nak go into IBS. SME Bank pun dah ready nak bagi duit pada syarikat kecil sederhana dalam bisnes. Batu loncatan & peluang depan mata ya.

.
Paling penting, korang tidak akan keseorangan once dah mulakan langkah pertama. Pihak CIDB IBS Jom IBS memang dah ready & tengah tunggu je korang untuk datang approach mereka & berikan full support dalam bisnes IBS. Kaedah & standard pemasangan IBS pun dah siap ready, tinggal buat je.

.
So amacam? Nak ke nak? ๐Ÿคจ
Daftar: www.evolusibina.com/ibs

Luaskan rangkaian bisnes anda! ๐Ÿ‘ทโ€โ™‚๏ธ๐Ÿ‘ทโ€โ™€๏ธ

#IBSuntukSemua
... See MoreSee Less

View on Facebook

4 weeks ago

Jom IBS

CIDB IBS wishing you a prosperous new year!

Posted @withregram โ€ข @cidbmalaysia Selamat Menyambut Tahun Baru Cina kepada warga industri dan semua rakyat Malaysia. Ikhlas daripada CIDB Malaysia dan anak-anak syarikat. Berhati-hati di jalan raya.
#chinesenewyear
#yearoftherat
#tahunbarucina
#tahuntikus
#gongxifacai
... See MoreSee Less

View on Facebook

ยฉ 2016 Movedo Apps. Trademarks and brands are the property of their respective owners.